Ondernemerstip | Je bent georganiseerder dan je denkt

Voorbeeld van Trello
Krijg overzicht met handige online tools (voorbeeld van Trello)

 

Als ondernemer heb je het ontzettend druk. Klanten, administratie, werknemers, je product, je privé; alles vraagt aandacht. Raak jij ook wel eens het overzicht kwijt? Een klant die belt waar zijn product blijft, een goed idee die je snel krabbelt op een envelop, je bureau vol post-its? Je moet zoveel doen, dat je thuis ’s avonds op de bank nog bezig bent met je werk. Zodat je niet kan ontspannen voor de volgende werkdag.

 

Geen overzicht in de taken die je moet uitvoeren, is een van de belangrijkste oorzaken voor stress. De kunst is een manier te vinden waarop je overzicht houdt, waar je zaken makkelijk kan plaatsen, delen en delegeren. Zodat je er later mee aan de slag kan, of makkelijk prioriteiten kan stellen. 

 

Makkelijker gezegd, dan gedaan?

 

Mijn inzicht; jij bent niet het probleem, maar het gebrek aan een goede tool is het probleem.

 

Tegenwoordig zijn er gelukkig meerdere gratis online tools die je helpen. Een tool waar ik zelf veel aan heb gehad is Trello. Bij mijn vorige werkgever gebruikten we deze veel. Trello is in feite een digitale post-it board. Op het board kan je verschillende categorieën maken, waaronder je weer post-its kan plaatsen. Met Trello werkten we veel effectiever, omdat het gebruiksvriendelijker, sneller en overzichtelijker is dan oplossingen als mail of fysieke post-its.

 

Wat kan je allemaal doen? Bij Trello (en andere oplossingen, zie onderaan dit artikel) kan je meerdere personen uitnodigen voor een board, post-it’s met taken makkelijk plaatsen, aanpassen, delen en toewijzen aan personen. Ook kan je een vervaldatum aan een post-it zetten, bijvoorbeeld ‘Bel klant mr. Jansen vrijdagochtend na over de offerte’. Ook kan je checklisten maken, zodat je overzicht houdt waar jij of je werknemer is.

 

Wat is een nadeel aan dergelijke oplossingen? Veiligheid kan een aandachtspunt zijn. Zodra een persoon toegang heeft tot een board via zijn computer, hoeft hij niet meer in te loggen. Stel, iemand heeft de prive-computer gestolen van jouw werknemer, waarmee jouw werknemer ook het trello-board van jouw bedrijf heeft bekeken, dan kan deze persoon ook jouw trello-board zien. Ik raad daarom aan nooit gevoelige informatie te plaatsen.

 

Kortom, met zulke handige online tools maak jezelf het overzicht die je mist, zodat je efficiënter werkt.

 

NB: Vergelijkbare oplossingen als Trello zijn Slack, Dapulse en Asana

 

 

Wil je verder praten over hoe je je bedrijf kan groeien? Zoek je een coach? Neem contact met me op, 06-23322634.

Reactie schrijven

Commentaren: 0